31 Temmuz 2010 Cumartesi

Billboard Dergisinin Hazin Sonu

Dergiler gerçekten benim hayatıma çok yardımcı oluyorlar. Her ay düzenli aldığım dergiler var. Belli alanlarda bilgi sahip olmak konusunda bence hala çok önemli bir yere sahipler. İnternet hayatımızda olsada insan elle tutulur şeylerden bilgi almaya alışmış.
Müzik konusunda takip ettiğim dergilerden biri de Billboard dergisi, daha doğrusu dergisiydi. Billboard bu ay son kez piyasaya çıkıcak. Neden bilmiyorum ama gayet düzeyli ve titizlikle yayınlanan bir kaynak daha artık raflardaki yerini alamicak. Özellikle yeni gruplar keşfetmek açısından çok önemli bir kaynaktı.Ayrıntılı değerlendirme yazıları ve her müzik tarzına yer vermesiyle en sevdiğim dergiydi diyebilirim. Bi kaç sene önce yayından kalkan Rolling Stone dergisiyle birlikte piyasada bence tek iyi müzik dergisi konumunda bulunan Billboard a gerçekten çok üzülerek veda ediyorum. İlk duyduğumda gerçekten sinirlendim. Fakat sadece tv de dönen kliplerle ve eller havaya şarkılarıyla coşan böyle bir ülkede heralde bu tür dergilerin uzun soluklu olmaması normal karşılanmalı. Kitap ve dergi okumaktan aciz, dergiye pahalı diyip günde 2 paket sigara içen bi gençlik olması çok üzücü bi durum.
Yeni çıkan gruplar ya da güzel şarkılar bulma konusunda çok yardımcı olan bi dergiydi Billboard. Bunları geçtimde o güzel değerlendirme yazılarını bi daha nerde bulucaz bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder